Παροχή Συμβουλών

 • Συμβουλή 1η : Για να διοικήσετε την εταιρία σας με επιτυχία

  Η ισορροπία μεταξύ της παραγωγής, του marketing, των χρηματοοικονομικών, των logistics και ανθρώπινων πόρων. Από αυτούς τους 5 τομείς Αποφάσεων θα πρέπει να πάρετε μια κερδοφόρα απόδοση που θα ωφελήσει την εταιρία και όλους όσους σχετίζονται  με αυτή: τους εργαζόμενους, τους προμηθευτές, τους μετόχους και τους πελάτες. Και αυτό θα ωφελήσει το σύνολο της κοινωνίας.

 • Τι κάνει ο Προσομοιωτής;

  Αναπαριστά πιστά ό,τι συμβαίνει και στον πραγματικό κόσμο, τον κύκλο του Management, της Διοίκησης Επιχειρήσεων:
  Ανάλυση – Σχεδιασμός – Εκτέλεση – Έλεγχος

  Θα πρέπει να αναλύσετε Το ΣΕΝΑΡΙΟ. Από αυτό θα προκύψει μία σειρά από Αποφάσεις, που συνθέτουν το Επιχειρηματικό Σχέδιο (“Business Plan” ή “Πλάνο Δράσης’) της ομάδας-εταιρίας σας για το 1ο έτος λειτουργίας της.

  Καταχωρείτε τα δεδομένα των αποφάσεών σας στον Προσομοιωτή, ο οποίος εκτελεί το Σχέδιό σας. Στη συνέχεια, το Σχέδιό σας όπως και αυτά των ανταγωνιστών σας θα δώσει εταιρικά αποτελέσματα, δηλ. ο Προσομοιωτής θα σας απαντήσει με την κερδοφορία (ή ζημιά) και τον ισολογισμό σας.

  Εδώ αρχίζει η φάση του ελέγχου, όπου θα αξιολογήσετε τις αποφάσεις σας και αυτές των ανταγωνιστών (αν έχετε αγοράσει Έρευνες Αγοράς), προκειμένου να συντάξετε το Επιχειρηματικό σας Σχέδιο για το 2ο έτος.

  Στη διαδικασία αυτή συλλέγετε βαθμούς, έως και τα Ημιτελικά (9 εταιρικά έτη μετά τα 2 Δοκιμαστικά), με στόχο να προκριθείτε στον μεγάλο εθνικό Τελικό για να διεκδικήσετε τα Βραβεία.
  Ο Προσομοιωτής που θα χρησιμοποιήσεις είναι ένας MMT46, ένας από τους πλέον πλήρεις, ισχυρούς και πραγματικούς.

 • Τι σημαίνει να Διοικώ ;
  Να κατευθύνω, να βαδίζω πρός ένα σκοπό ή συγκεκριμένο τόπο.Να ευθυγραμμίζω τις προθέσεις και τις πράξεις προς τον  συγκεκριμένο σκοπό, να έχω Στόχους.
  Να παίρνω αποφάσεις που επηρεάζουν την εταιρία μου και την αγορά προς τον σκοπό που έχω. Να συντονίζω τις λειτουργίες της επιχείρησης (Παραγωγή, Marketing, Χρηματοοικονομικά, Ανθρώπινο Δυναμικό), μέσω των αποφάσεων αυτών.

  Να εκτελώ τον κύκλο Διοίκησης : Ανάλυση των στοιχείων που διαθέτω, Δημιουργία Σχεδίου με Λήψη Αποφάσεων, Εκτέλεση των Αποφάσεων (έργο του προσομοιωτή εδώ), Έλεγχος σε σχέση με τους στόχους μου και τις κινήσεις του Ανταγωνισμού.

  Επομένως : Ό,τι κάνετε στο Διαγωνισμό BUSINESS TALENTS και αύριο θα κάνετε στη θέση εργασίας που σας προσφέρουν οι ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ.

   

 • Ποιός είμαι;

  Διευθυντικό στέλεχος μιας εταιρίας που θα πρέπει να οδηγήσεις στην επιτυχία. Γι’ αυτό, θα πρέπει να κάνεις επιτυχή Επιχειρηματικά Σχέδια (business plans) που θα αλληλεπιδρούν με τις άλλες εταιρίες που ανταγωνίζονται τη δική σου. Εάν νομίζεις ότι οι συγκινήσεις είναι σημαντικές, σαν διευθυντικό στέλεχος θα έχεις πολλές.

  Τώρα είσαι Φοιτητής ΑΕΙ/ΤΕΙ/ΙΕΚ/Κολλεγίου 17-29 ετών, προπτυχιακός, μεταπτυχιακός ή απόφοιτος (έως 2 έτη) για να έχεις δικαίωμα συμμετοχής.

  Για το αύριο, χτίσε το μέλλον σου συμμετέχοντας στον ΒΤ 2016-17  ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ με Προσομοιωτή και ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ.

  Το “περιεχόμενο” του ΒΤ : πρακτική άσκηση, εμπειρία, εκπαίδευση, ανάπτυξη δεξιοτήτων, προετοιμασία για το μέλλον, εφόδια “απασχολησιμότητας’, δίπλωμα, Βραβεία, δώρα, Βιογραφικό, το μέλλον μου, ξεκίνημα καριέρας, KARIERA.GR

  Όλα αυτά στο BUSINESS TALENTS Διαγωνισμό & Ημέρες Καριέρας 2016-17.
  .

   

 • Εδώ θα βρεις την παροχή Συμβουλών που θα χρειαστείς

  Από τώρα, πριν αρχίσει ο Διαγωνισμός Business Talents, αλλά και όταν ξεκινήσει τον Δεκέμβριο (με τα 2 δοκιμαστικά έτη) και τον Φεβρουάριο (με την επίσηση έναρξη και βαθμολόγηση), εδώ θα βρεις μερικές καλές συμβουλές για να διοικήσεις την εταιρεία σου.

  Όταν αρχίσουμε, μην ξεχάσεις να ρίχνεις που και που μια ματιά σε αυτό το τμήμα.

  Καλή τύχη και την τύχη πρέπει κανείς να την κυνηγά.

Οργανωτικά θέματα

 • Διαδικασία Εγγραφής στο “BUSINESS TALENTS Διαγωνισμό & Ημέρες Καριέρας”

  Με την ΕΓΓΡΑΦΗ σας στο  BUSINESS TALENTS, εγγράφεστε ταυτόχρονα στο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ με Προσομοιωτή και στις ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ και αποκτάτε το δικαίωμα συμμετοχής στην ημερίδα 27 Μαΐου 2017, στις συναντήσεις, συνεντεύξεις, παρουσιάσεις, workshops που θα γίνουν από τις Επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν, αναζητώντας ΤΑΛΕΝΤΑ για Θέσεις Εργασίας ή Πρακτικής Άσκησης, καθώς και σε οποιεσδήποτε άλλες ενέργειες κάνουν αυτές. Το Βιογραφικό σας θα προωθηθεί  σε όλες τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν, κατά τη διάρκεια του Διαγωνισμού (θα έχουν προσβαση σ’αυτό συνεχώς).

  Δικαίωμα Εγγραφής στο “BUSINESS TALENTS Διαγωνισμό & Ημέρες Καριέρας’, έχουν όλοι όσοι φοιτούν σε Εκπαιδευτικό Ίδρυμα στην Ελλάδα σαν προπτυχιακοί ή μεταπτυχιακοί φοιτητές, καθώς και Απόφοιτοι (έως 2 έτη διπλωματούχοι) μεταξύ 17 και 29* ετών.

  Διαδικασία εγγραφής Ομάδας:

  1. Πρώτα σχηματίζετε μία Ομάδα-’Εταιρία” από 3 ή 4 μέλη του Εκπαιδευτικού σας Ιδρύματος (μπορεί να είναι από διαφορετικό έτος ή Τμήμα) και ορίζετε έναν εκπρόσωπό της. Επιτρέπονται επίσης ομάδες μικτές, από διαφορετικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα αν δηλωθεί σαν “κύριο” Ε.Ι. αυτό του εκπροσώπου και ενημερωθεί ένας καθηγητής.
  2. Κάνοντας κλικ στο ΕΓΓΡΑΦΗ ή στο «Το Μέλλον σου/Εγγραφές», ο εκπρόσωπος  της ομάδας εισάγει το email του και το όνομα της Ομάδας/Εταιρίας.
  3. Ο εκπρόσωπος θα λάβει μετά από λίγα λεπτά μήνυμα email με ένα σύνδεσμο για να συμπληρώσει τα στοιχεία του και να συμπληρώσει τα emails των άλλων μελών.
  4. Τα μέλη της ομάδας θα λάβουν ένα μήνυμα email για να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους και να επιβεβαιώσουν την συμμετοχή τους.
  5. Όταν όλοι θα έχουν επιβεβαιώσει, θα θεωρείται ότι η ομάδα έχει καταχωρηθεί και θα λάβουν όλοι από ένα μήνυμα email –ότι έγινε σωστά η καταχώριση- μαζί με τον κωδικό πρόσβασης στον προσομοιωτή.
  6. Στο μενού στην κορυφή της ιστοσελίδας βρίσκεται ο σύνδεσμος “Πρόσβαση στον Προσομοιωτή”
  7. Η πρόσβαση στον Προσομοιωτή θα είναι ανοικτή από τις 23Φεβρουαρίου 2016,  ημερομηνία Έναρξης του Διαγωνισμού με Προσομοιωτή.
  8. Μέχρι τότε ενημερώνεσθε από την ιστοσελίδα μας και το Facebook για τα επόμενα βήματα και σημαντικές ειδήσεις.
  9. Το Σενάριο, το κείμενο που περιγράφει την εταιρία σας, την αγορά, τις παραμέτρους στις οποίες θα λαμβάνετε Αποφάσεις που συγκροτούν τα Επιχειρηματικά σας Σχέδια, είναι ήδη ανηρτημένο στο “Παρόν σου-Εργαλεία/Υλικό”
  10. Δικαίωμα συμεμτοχής στις ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ έχετε από τη στιγμή που εγγράφεστε στο BUSINESS TALENTS, χωρίς να είναι προϋπόθεση συμμετοχής σας η πρόκριση στον Τελικό του Διαγωνισμού.

  Εάν είστε εκτός των ορίων ηλικίας του διαγωνισμού ΒΤ ή έχετε αποφοιτήσει για διάστημα μεγαλύτερο των 2 ετών, μπορείτε να μας στείλετε email για να  εξετάσουμε την περίπτωση.

 • Τι σημαίνει να είναι κανείς “Εκπρόσωπος” της Ομάδας;

  Είναι ένα μέλος της ομάδας, που θα ορισθεί να κάνει την αρχική Εγγραφή της ομάδας στο BUSINESS TALENTS. Τίποτα παραπάνω για εμάς τους διοργανωτές. (αν για εσάς είναι και ο Ήγέτης” της εταιρείας σας, είναι δική σας απόφαση).

  Είναι το άτομο που θα ξεκινήσει να κάνει την εγγραφή της ομάδας και στο οποίο θα σταλούν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (emails) σχετικά με το αν η εγγραφή έχει γίνει σωστά.
  Είναι ο σύνδεσμος επικοινωνίας με τους διοργανωτές του Διαγωνισμού και το μόνο που είναι απαραίτητο, είναι να έχει συχνή πρόσβαση στα email και να έχει την συνήθεια της χρήσης του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

  Αν η Ομάδα σας είναι μικτή (αποτελείται από φοιτητές διαφορετικών ΑΕΙ / ΤΕΙ / Κολλεγίων/ ΙΕΚ, η Σχολή στην οποία φοιτεί ο εκπρόσωπος, θα καταγραφεί σαν η σχολή της Ομάδας.

  Το κάθε μέλος όμως στην ατομική του εγγραφή θα καταγράψει τη ΔΙΚΗ του Σχολή.

 • Για να μπορείς να διοικήσεις, πρώτα πρέπει να ξέρεις πού βρίσκεσαι

  Στην ενότητα “Το Παρόν σου’, στην επιλογή “Εργαλεία/Υλικό” θα είναι διαθέσιμο αρχές Νοεμβρίου του 2016, το ΣΕΝΑΡΙΟ.

  Πρόκειται για ένα περιγραφικό κείμενο που πρέπει να διαβάσετε και να αναλύσετε, όχι να αποστηθίσετε. Περιέχει όλα τα θέματα και τις πληροφορίες που σαν Διευθυντές θα πρέπει να γνωρίζετε για να πάρετε τις αποφάσεις σας και να διοικήσετε μία εταιρία.
  Πέρα από το Σενάριο, έχετε στην διάθεσή σας δύο σημαντικά έγγραφα: Το Φύλλο Αποφάσεων και το Φύλλο Αποτελεσμάτων, ένα παράδειγμα των πληροφοριών που θα λαμβάνετε σαν αποτελέσματα.

 • Πότε πρέπει να εισάγω το Επιχειρηματικό Σχέδιο στον Προσομοιωτή ;
  Θα πρέπει να δείτε το πρόγραμμα στο Χρονοδιάγραμμα / Ημερολόγιο,  που βρίσκεται στο μενού “Το Παρόν σας”. 
  Είναι πολύ σημαντικό να προσέξετε όχι μόνο την ημέρα αλλά και την ώρα (23:30).
  Ένα λεπτό μετά από αυτό τον χρόνο θα κλειδώνει η πρόσβασή σας στον προσομοιωτή, και δεν θα μπορείτε να εισάγετε καμία απόφαση του Σχεδίου σας.
  Αν δεν εισάγετε Επιχειρηματικό Σχέδιο για τα Έτη 2 και 3 κάθε Γύρου (1ος, 20ς, Ημιτελικά), η Ομάδα σας θα αυτο-αποκλεισθεί !
  ΠΡΟΣΟΧΗ στην αποήκευση δεδομένων.
 • Απορίες, ερωτήσεις, σχόλια …;

  Μέσω Facebook, στον ιστότοπο του Business Talents, θα λύνουμε απορίες και θα απαντούμε σε οποιοδήποτε θέμα θέσετε.

 • Μπορώ να μπω κιόλας στον Προσομοιωτή;

  Από τις αρχές Δεκεμβρίου 2016, όταν θα ξεκινήσει ο Διαγωνισμός ΒΤ με δύο (2) Δοκιμαστικά Έτη  θα μπορείτε, με τον κωδικό πρόσβασης της ομάδας σας στον προσομοιωτή. Θα ανοίξει πάλι για την καθαρά διαγωνιστική περίοδο με βαθμολογία, στα μέσα Φεβρουαρίου 2017. Παρακολουθείτε το email σας / facebook για ενημερώσεις σχετικά.

  Ως τότε όμως μην μένετε άπρακτοι. Κατεβάστε και μελετήστε το ΣΕΝΑΡΙΟ, τα Φύλλο Αποφάσεων και Αποτελεσμάτων και αρχίστε την προετοιμασία των Αποφάσεών σας, σε “Συμβούλια” της “Εταιρίας” σας.

  Προτείνουμε να φτιάξετε ένα Excel (με Πωλήσεις, Εξοδα) για να κάνετε εναλλακτικές προσεγγίσεις αποφάσεων.

   

 • Ποιοί μπορούν να συμμετάσχουν στο BUSINESS TALENTS Διαγωνισμό & Ημέρες Καριέρας ;

  Κάθε φοιτητής/φοιτήτρια που είναι εγγεγραμμένος/η σε Ανώτατο ή Ανώτερο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα στην Ελληνική επικράτεια (Πανεπιστήμιο, Σχολή, Τ.Ε.Ι.) ή σε Ιδιωτικό Κολλέγιο (συμβεβλημένο με Α.Ε.Ι. εξωτερικού), σε Προπτυχιακό ή σε Μεταπτυχιακό επίπεδο.

  Επίσης όσοι αποφοίτησαν έως και 2 χρόνια πριν από αντίστοιχο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα

  Αν είναι μεταξύ 17 και 29 ετών  (εάν δεν είστε στο όριο ηλικίας, στείλτε μας email : careteos@hol.gr να εξετάσουμε την περίπτωση της αίτησης).