Τί κάνουμε στο ΒΤ;

Ότι κάνουν οι υπεύθυνοι των εταιρειών: Ανάλυση, Προγραμματισμό, Υλοποίηση και Έλεγχο, με χρήση ενός έξυπνου εργαλείου όπως ο προσομοιωτής επιχειρήσεων.

Το ουσιαστικό είναι η διαμόρφωση Eπιχειρησιακών Σχεδίων (business plans) από ένα σύνολο αποφάσεων. Οι αποφάσεις αυτές εισάγονται στον προσομοιωτή.

Το Business Talents σου επιτρέπει να προσομοιώσεις με ακρίβεια ό,τι συμβαίνει στον κόσμο των επιχειρήσεων. 

Θα αναπαράγεις τον πρακτικό κύκλο εκμάθησης: Ιστορικό – Συμπεριφορά – Συνέπεια, απαραίτητο για τον εμπλουτισμό της θεωρίας, όπως και του Βιογραφικού σου, με την εμπειρία.

Πώς

Όλο το παιχνίδι των επιχειρήσεων πραγματοποιείται online στο Διαδίκτυο εκτός από τον Εθνικό Τελικό .

icono-ybt1

1. Δημιούργησε την δική σου “διευθυντική ομάδα” από 3 ή 4 άτομα και διάλεξε το όνομα της εταιρίας που θα διευθύνεις.

2. Κάθε μέλος της ομάδας θα πρέπει να εγγραφεί ξεχωριστά, ως κοινό παρανομαστή θα έχετε όμως το ίδιο όνομα εταιρείας.  Εγγραφή στο “Μέλλον σου” ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΩ

3. Γίνεται παράδοση της εταιρίας στην αντίστοιχη διευθυντική ομάδα.

icono-ybt2

4. Κάθε προσομοίωση αποτελείται από 4-5 εταιρίες (ομάδες).Η εταιρία σου θα ανταγωνιστεί άλλες 3-4 εταιρείες. 

5. Κάθε εταιρία θα έχει έναν κωδικό για να μπορεί να χρησιμοποιεί τον προσομοιωτή MMT.

6. Θα προετοιμάζετε ένα Σχέδιο (business plan) κάθε εβδομάδα του Διαγωνισμού (βλ. “Ημερολόγιο’), το οποίο θα εισάγετε στον Προσομοιωτή και θα σας επιστρέψει  Οικονομικά  αποτελέσματα.

Όλες οι εταιρίες είναι του ιδίου κλάδου για να υπάρχει συγκρισιμότητα. Ανταγωνίζεσθε με τις άλλες ομάδες για το ποιά θα φέρνει τα καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα κάθε εταιρικό “Ετος’.

icono-ybt3

7. Η εταιρία σας θα βαθμολογηθεί ανάλογα με τη θέση της σε σχέση με τις άλλες 4 εταιρίες. Θα πρέπει να διαβάσετε τα  κριτήρια βαθμολογίας και κατάταξης.

8. Τα παραπάνω θα επαναλαμβάνονται τόσες φορές, όσες υποδεικνύει το ημερολόγιο. Χρονοδιάγραμμα

9. Με το αποτέλεσμα κάθε Επιχειρησιακού Σχεδίου η εταιρία σας παίρνει μια βαθμολογία. Το άθροισμα των βαθμών είναι αυτό που ορίζει τη θέση της στην περιφέρειά σας.

icono-ybt4

10. Σε κάθε αλλαγή Φάσης, οι εταιρείες κληρώνονται πάλι και θα ανταγωνιστείς με διαφορετικές ομάδες.

11. Οι 75 επικρατέστερες εταιρίες-ομάδες,  αυτές με την μεγαλύτερη βαθμολογία ατο τέλος της Ημιτελικής φάσης, θα προκριθούν στον εθνικό Τελικό.

Δεν μπορούν να εγγραφούν άτομα που δεν πληρούν τις παρακάτω προδιαγραφές :

Να είστε φοιτητής/σπουδαστής σε ένα πανεπιστήμιο/ανώτερη σχολή/κολλέγιο στην Ελληνική επικράτεια.

Να είστε τουλάχιστον 17 ετών και έως 29.

Tα μέλη της ομάδας σας (3 ή 4 άτομα) θα πρέπει να είναι φοιτητές/σπουδαστές, από το ίδιο ή διαφορετικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα  (σ’αυτή την περίπτωση θα δηλωθεί σαν κύριο Ε.Ι. αυτό του εκπροσώπου της ομάδας). Μπορούν επίσης να είναι από διαφορετικά έτη σπουδών. Μπορείτε επίσης να έχετε αποφοιτήσει (έως 2 χρόνια)